Afvalinzameling
Sinds 1 januari 2025 verzorgt Circulus de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval in Westervoort. Op de website en in de app van Circulus vindt u alle informatie over afvalinzameling. Voor vragen of klachten over de inzameling neem contact op met Circulus. Voor informatie over belastingtarieven, aanslagen en kwijtschelding neemt u contact op met de gemeente.
Handig om te weten
Via de website en de app van Circulus kunt u veel regelen, zoals:
- Bekijken van inzameldagen, aanbiedregels en afvalscheiden via de digitale afvalkalender.
- Aanvragen van een nieuwe milieupas.
- Afspraak maken voor het laten ophalen van grof huishoudelijk afval of grof tuinafval.
- Afspraak maken voor een containerruiling.
Afvalbrengstation Arnhem Noord
Inwoners van de gemeente Westervoort kunnen zelf huishoudelijk afval brengen naar het Afvalbrengstation in Arnhem. Bekijk openingstijden, aanbiedregels en tarieven op de website van Circulus.
Kringloopwinkel 2Switch
Herbruikbaar huisraad, textiel, kapotte of werkende elektrische apparaten en oud ijzer/metalen kunt u gratis brengen bij Kringloopwinkel 2Switch. Laten ophalen kan ook. Wilt u meer informatie? Kijk dan op de website van 2Switch of bel met 0900-0205. Adres: Het Vergun 17, Westervoort.
Duurzaam afvalbeheer
Afval bestaat niet, afval is grondstof. De meeste producten en materialen die we weggooien, zijn goed opnieuw te gebruiken. Dit zijn waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten.
Samen werken wij aan een samenleving waarin afval niet het eindpunt is, maar juist het begin voor het behoud en hergebruik van grondstoffen voor nieuwe producten. Door afval goed te scheiden en grondstoffen terug te winnen willen de gemeente Westervoort en Circulus, samen met de inwoners, bijdragen aan een toekomst zonder afval.
Verminderen van de hoeveelheid huishoudelijk afval betekent ook: het voorkomen van afval. Dit kan door bijvoorbeeld minder voedsel weg te gooien, kapotte apparaten eerst te laten repareren of producten zonder verpakking te kiezen, zoals herbruikbare tassen en bakjes.
Het doel is dat heel Nederland in 2050 volledig circulair is. Dat betekent dat we niets meer weggooien en alles opnieuw gebruiken. De komende jaren richten we ons op beter afval scheiden en zorgen dat grondstoffen, zoals plastic, GFT en papier, van goede kwaliteit zijn.